Werkzaamheden

APK-keuring
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. Tijdens de APK let onze keurmeester op o.a. remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Daarnaast worden de uitlaatgassen getest. Blijkt uit de keuring dat er reparaties nodig zijn? Deze worden pas na overleg en met uw goedkeuring uitgevoerd. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

U kunt uw auto al tot twee maanden voor uw APK vervaldatum laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt. Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

Onderhoud
Elke machine heeft onderhoud nodig, ook uw auto. Daarom is regulier onderhoud zo belangrijk. Als u uw auto regelmatig laat controleren, verkleint u de kans op pech onderweg én op ongelukken. Voor vakkundig onderhoud en reparatie aan uw auto bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Storingsdiagnose
Moderne auto’s bevatten tegenwoordig een groot aantal computers. Door al deze computers wordt het steeds moeilijker om te controleren hoe een probleem of defect wordt veroorzaakt. Wij beschikken over een modern diagnose apparatuur waarmee wij vrijwel elke auto uit kunnen lezen.

Bandenwissel
De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een band zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg. Als u uw banden bij ons laat wisselen verzorgen wij ook de opslag van uw banden tot de volgende bandenwissel.

Aircoservice
Uw airco heeft onderhoud nodig om zijn werk goed te kunnen blijven doen. Deze beschikt namelijk over filters welke schadelijke stoffen zoals pollen en stofdeeltjes tegenhouden, zodat de lucht in uw auto schoon en fris blijft. Daarom is het verstandig om uw airco regelmatig na te laten kijken. Tijdens de aircoservice kijken we ook naar de temperatuur in uw auto en vullen wij uw airco bij, zodat u daarna weer fris op weg kunt. 

Winter- en zomercheck
De verandering van het weer kan een grote impact hebben op uw auto. Laat daarom uw auto bij de seizoenswisselingen controleren. U wilt er in de zomer zeker van zijn dat u veilig op uw vakantiebestemming aankomt en in de winter wilt u natuurlijk niet in de kou komen te staan. Om deze reden hebben wij voor u de zomer- en de wintercheck.

Automaatbak spoelen
Trilt of schokt uw auto met optrekken? Schakelt uw voertuig niet fijn? Of ervaart u een schommelend toerental met optrekken? Deze klachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door vervuiling van uw automatische transmissie en de ATF. Geef uw automaatbak daarom extra aandacht. Autobedrijf Heinkenszand reinigt en spoelt uw automaatbak om klachten te voorkomen.

Brandstofsysteem reconditionering
Wanneer u uw brandstofsysteem laat spoelen zorgt dat voor een aanzienlijk lagere uitstoot en verbetert het de prestaties van de motor. Vervuiling van het brandstofsysteem is namelijk een veel voorkomend probleem. Bekende problemen zijn onder andere minder vermogen, startproblemen, afgenomen rijcomfort en verhoogd brandstofgebruik.

Het is dan ook aan te raden uw brandstofsysteem regelmatig te laten reinigen en testen. Plan nu uw afspraak in!