Noordland 28, 4451 RP Heinkenszand
Tel.: (0113) 567045

APK keuringen

De Algemene Periodieke Keuring is een wettelijk verplichte keuring van uw voertuig. De keuring verhoogt de verkeersveiligheid en beschermt het milieu. Alleen door de RDW erkende autobedrijven mogen de APK uitvoeren. Ons onafhankelijke autobedrijf is het ideale adres om uw auto te laten keuren. Wij zijn bevoegd om zowel bij personenauto's als lichte bedrijfsauto's een APK-keuring uit te voeren.

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?
Benzineauto’s die na 1 januari 2005 op de weg zijn gekomen, moeten na het vierde levensjaar voor het eerst een APK krijgen, en daarna tweejaarlijks. Vanaf het achtste levensjaar is een jaarlijkse keuring weer verplicht. Benzineauto’s van voor 1 januari 2005 en personenauto’s en bedrijfswagens tot 3.500 kg op diesel en lpg moeten vanaf het derde jaar jaarlijks worden gekeurd. Auto’s van dertig jaar of ouder moeten tweejaarlijks een APK ondergaan. En tenslotte: auto’s met een datum van eerste toelating van voor 1 januari 1960 zijn vrijgesteld van de APK-plicht.

Kan ik na de APK een jaar lang probleemloos rijden?
Nee. De APK is een veiligheidskeuring, geen onderhoudsbeurt. Het is een momentopname die niet de garantie geeft dat uw auto tot de volgende APK geen onderhoud of reparatie nodig heeft. Het is aan te raden om uw auto in ieder geval een keer per jaar te laten onderhouden.